VAR keurt 3 goals van Uruguay af, land van Suarez en Cavani ziet Peru naar halve finale gaan

EFE Sports

Martijn Baars • 01:14, 30-06-2019 / Laatste Update: 13:36, 05-01-2024

Dat Uruguay-Peru zaterdagavond in 0-0 eindigde, mag op het conto van de VAR geschreven worden. In de kwartfinale van de Copa America scoorde Uruguay in reguliere speeltijd weliswaar 3 keer, maar werden alle goals (terecht) afgekeurd. En dus treedt de Wet van Murphy (of die van Cruijff in): als je zelf niet scoort, doet de ander dat wel. Peru ging na penalty's door naar de halve finale.

In de eerste helft werd er 1 goal afgekeurd, in de tweede helft nog eens 2. In de reguliere speeltijd bleef het, ondanks de 7 minuten blessuretijd, 0-0. Omdat in de Copa America de regels wat anders zijn, kwam er geen verlenging. De beslissing ging rechtstreeks naar penalty's.

Suarez mist meteen penalty

Luis Suarez, die ook al een goal afgekeurd zag worden, miste meteen de eerste penalty voor Uruguay. Peru nam dus de voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Peru gaat dus door naar de halve finale van de Copa America!

Halve finales

In de halve finale speelt Peru tegen Chili, dat zijn kwartfinale ook pas na penalty's won van Colombia. De andere halve finale gaat tussen gastland Brazilië en Argentinië.

Alleen Argentinië scoorde in kwartfinale

Opvallend is dat er in alle 4 de kwartfinales maar 1 land een doelpunt maakte. Argentinië won 'normaal' met 2-0 van Venezuela. De andere 3 kwartfinales eindigden in 0-0 en moesten door strafschoppen beslist worden.