Vardy en King vieren als enige feest in zeldzaam slechte Premier League-middag

Martijn Baars • 19:53, 29-04-2017 / Laatste Update: 18:28, 05-01-2024

De Premier League is de beste, mooiste en vetste competitie in Europa? Niet op zaterdag 29 april 2017. Op deze historische dag werd er in 4 wedstrijden maar 2 keer gescoord. Het gevolg: 2 keer 0-0 en alleen feest in Leicester en Bournemouth.

Want Jamie Vardy scoorde als enige van de 176 basisspelers die om 16.00 uur aan de start van hun wedstrijden stonden. In de 43e minuut rondde hij op aangeven van collega-spits Shinji Okazaki af tegen West Bromwich Albion: 0-1.

Toch nog 1 feestganger erbij

Vardy leek lang alleen te mogen vieren, maar in de slotfase bij Sunderland-Bournemouth mocht ook Joshua King een feesthoedje opzetten. Hij bezorgde zijn ploeg de 0-1 overwinning door in de 89e minuut te scoren.

Gemiste strafschop

Daarna leek het ineens toch een leuke middag te worden toen Southampton tegen Hull City een penalty kreeg in blessuretijd. Maar keeper Jakupovic stopte de strafschop!