Verlies bij Trabzonspor slaat Erwin Koeman met Fenerbahçe weer ver terug

EPA

Sjors Tanis • 20:12, 25-11-2018 / Laatste Update: 10:36, 05-01-2024

Het lukt Fenerbahçe maar niet afstand te nemen van de degradatieplaatsen in de Turkse Superlig. De ploeg van Erwin Koeman ging vanavond met 2-1 onderuit tegen Trabzonspor.

Koeman nam de leiding bij de Turkse club over na het vertrek van Phillip Cocu.

Doelpunten na pauze

In de 1e helft kon Koeman nog opgelucht ademhalen toen zijn doelman Harun Tekin een strafschop van de Colombiaan Hugo Rodallega tegenhield. Vlak na rust was het alsnog raak voor Trabzonspor via de Tsjech Filip Novak. In de 75e minuut verdubbelde de Argentijn José Sosa de voorsprong. 7 minuten later maakte de Zwitser Michael Frey het weer spannend in Trabzon, maar de gelijkmaker bleef uit.

Fenerbahçe startte onder leiding van Koeman met een 2-2 gelijkspel in de derby tegen en bij Galatasaray. Daarna volgde een winstpartij op Anderlecht in de Europa League (2-0) en een 2-0-zege op Alanyaspor.

'Fener' staat net boven de streep op de 15e plaats (13 punten uit 13 wedstrijden). Trabzonspor heeft 6 punten meer.