Verliezend Real moet door Aspas flink aan de bak in return

REUTERS

admin • 00:22, 19-01-2017 / Laatste Update: 12:06, 05-01-2024

In de kwartfinales van de Copa del Rey heeft Real Madrid woensdagavond een pijnlijke 1-2 nederlaag geleden tegen Celta de Vigo. Daardoor moeten de mannen van Zinedine Zidane in de return flink aan de bak.

In een teleurstellende eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren. Na de pauze kwam de wedstrijd tot leven. Iago Aspas opende de score na een tegenaanval. Marcelo maakte gelijk, maar linksachter Johny besliste de wedstrijd.

Aspas

In de 1e helft was de beste kans voor de bezoekers, maar Aspas speelde een snelle tegenaanval zeer slecht uit. In het centrum stond de vrijstaande Wass te wachten, maar de voorzet van Aspas ging via de zijlijn buiten. Real Madrid drukte pas na een halfuur het gaspedaal in. Eerst pakte Alvares een afstandsschot van Kroos klemvast en even later mikte Ronaldo op verdediger Castro. Diezelfde Ronaldo schreeuwde nog om een penalty, maar na licht contact ging de Portugees te gretig neer.

Weer Aspas

Halfweg de 2e waren de ploegen los. Na een subtiel passje snelde Bongonda over de linkerflank. Zijn voorzet belandde op de hak van Marcelo, die de bal panklaar legde voor Iago Aspas. Zo'n cadeautje moet je de goalgetter van Celta niet geven. De vreugde was echter van korte duur, want enkele minuten later maakte Marcelo zijn foutje goed. Zijn volley verdween via een bezoekende rug tegen de netten.