Verrassend presterende Alavés voelt hete adem van Real Madrid na puntverlies

EPA

admin • 21:48, 12-01-2019 / Laatste Update: 20:24, 04-01-2024

FC Girona en Deportivo Alavés hebben hun onderlinge duel in La Liga besloten gelijkgespeeld. In Girona zette de Uruguayaan Cristhian Stuani de thuisploeg op voorsprong. Net na rust trok Borja Baston de stand gelijk: 1-1.

Alaveś wist, ondanks veel doelpogingen, de winnende treffer niet te maken. De verrassende nummer 4 (32 punten) kan nu gepasseerd worden door Real Madrid (30 punten) dat zondag speelt tegen de nummer 3 Sevilla.

Valencia blijft stuntelen

Valencia, de nummer 4 van vorig seizoen, blijft kwakkelen dit jaar. In het Mestalla-stadion werd het zaterdag 1-1 tegen Real Valladolid. Rodrigo miste na rust een strafschop, waarna Daniel Parejo in de 71ste minuut alsnog de voorsprong op het scorebord zette. Een schitterend ingeschoten vrije trap van Ruben Alcaraz bezorgde de bezoekers een punt. Valladolid heeft na 19 duels 22 punten, Valencia heeft een punt meer.

CD Leganés deed wat het moest doen tegen hekkensluiter SD Huesca. Het won met 1-0 en staat daardoor net als Valladolid op 22 punten.