Vilhena kegelt Porto uit de Champions League, Elia en Van Wolfswinkel uitgeschakeld

admin • 01:10, 14-08-2019 / Laatste Update: 19:54, 12-12-2023

Tonny Vilhena zorgde met FK Krasnodar voor een grote stunt in de Champions League. In Rusland won FC Porto met 0-1 van de Russische club, maar in Portugal boekten de Russen dinsdagavond een spectaculaire 2-3 zege.

Vilhena noteerde in de 3e minuut de 0-1. Vilhena kreeg de bal uit een hoekschop voor zijn voeten en schoot beheerst raak. Dankzij 2 doelpunten van Mogamed Soelejmanov leidde Krasnodar na 34 minuten zelfs met 3-0.

In de 2e helft kwam Porto terug in de wedstrijd via goals van invaller Zé Luis en Luis Diaz, maar Krasnodar wist de voorsprong in de slotfase vast te houden. De Russen strijden in de play-offs met de Griekse club Olympiakos om een plek in het hoofdtoernooi.

Exit Celtic

Celtic vloog eruit door voor eigen publiek te verliezen van CFR 1907 Cluj: 3-4. De Roemenen scoorden 2 keer in de slotfase.

Elia en Van Wolfswinkel uitgeschakeld

Eljero Elia en Ricky van Wolfswinkel ontbreken dit seizoen in de Champions League. Elia werd met zijn Turkse club Istanboel Basaksehir in de 3e voorronde uitgeschakeld door Olympiakos, dat voor eigen publiek ook het 2e duel won: 2-0. Zonder de aan zijn hoofd geblesseerde Van Wolfswinkel moest FC Basel, dat in de vorige ronde PSV uitschakelde, met 3-1 buigen voor LASK Linz, dat vorige week in Zwitserland al met 2-1 had gewonnen.

Elia deed de hele wedstrijd mee bij Basaksehir, dat afgelopen seizoen als 2e eindigde in de Turkse competitie. Zijn ploeg ging in Piraeus onderuit door doelpunten van Rúben Semedo en Mathieu Valbuena (strafschop). Olympiakos had vorige week in Istanbul al met 1-0 gewonnen.