Villarreal en Atlético Madrid spelen gelijk in heerlijk voetbalgevecht

Bart van der Wijst • 00:29, 10-01-2022 / Laatste Update: 23:38, 11-12-2023

Villarreal en Atlético Madrid hebben allebei een punt overgehouden aan hun wedstrijd zondag. Het was stuivertje wisselen in Estadio de la Cerámica en na 90 minuten stond er een 2-2 stand op het scorebord.

Ángel Correa opende vanuit het niets de score namens Atlético Madrid. De Argentijn onderschepte een ziekenhuisballetje op het middenveld en wipte de bal in een keer over Gerónimo Rulli heen: 0-1.

Knotsgekke momenten

Villarreal was absoluut de betere ploeg in de 1e helft en kwam uiteindelijk langszij. Daar ging wel een heleboel chaos aan vooraf. Eerst kreeg de thuisploeg een penalty. Gerard Moreno ging achter de bal staan en miste. Dani Parejo was echter alert in de rebound en scoorde: 1-1. Toen werd er even gebeld met de VAR, want er klopte iets niet. Parejo maakte hands dus ging de goal niet door.

Even later was het alsnog raak. Jan Oblak grabbelde wat na een voorzet en de bal belandde voor de voeten van Pau Torres die de bal binnen frommelde. Gerechtigheid.

Stuivertje wisselen

Na een dik uur spelen zorgd Alberto Moreno voor de 2-1 en dat was reden genoeg voor Diego Simeone om zijn halve opstelling om te gooien. De Argentijnse coach veranderde van systeem en draaide daarmee de wedstrijd weer om. Geoffrey Kondogbia maakte even later daardoor gelijk. Diezelfde Kondogbia kon er nog met rood vanaf na zijn 2e gele kaart.