Villarreal verrast Atlético in eigen huis met late goal én zege (video)

Martijn Baars • 01:20, 26-04-2017 / Laatste Update: 01:19, 05-01-2024

Atlético Madrid kan de Spaanse titelstrijd definitief opgeven. De Spaanse topclub, halve finalist van de Champions League, verloor dinsdagavond in de laatste 10 minuten van Villarreal: 0-1.

Het Vicente Calderon was getuige van een zinderende wedstrijd, die eigenlijk een veel mooiere score verdiende. Villarreal voetbalde af en toe stukken beter dan de thuisploeg en verdiende de verrassende zege daardoor eigenlijk wel.

Goal in 82e minuut

Toch duurde het tot de 82e minuut voordat de spelers in de kanariegele tenues het overwicht ook uitdrukten in de score. Cedric Bakambu gaf prima voor en bij de eerste paal gleed Roberto Soriano de bal achter doelman Oblak.

Adios titel!

Door de zege van Villarreal is Atlético afgehaakt in de Spaanse titelstrijd. De Madrilenen hebben een achterstand van 7 punten op zowel FC Barcelona als Real Madrid. De ploeg van trainer Diego Simeone heeft ook nog eens 2 wedstrijden meer dan Real gespeeld en 1 duel meer dan Barça. Villarreal staat 5e en lijkt de directe plek in de Europa League niet meer te kunnen missen.