Vinícius doet ‘Calimero’ over de scheidsrechter

27 februari 2020

EPA

Ken je dat, Calimero-gedrag? 'Zij zijn groot en ik ben klein en da's niet eerlijk, o nee', zei het stripfiguur altijd. Het betekent dat iemand zich altijd tekort gedaan voelt. Vinícius Júnior van Real Madrid is er heel goed in na de verliespartij tegen Manchester City (1-2).


De Braziliaan van Real Madrid snapt niet waarom de 1-1 van Gabriel Jesus goedgekeurd werd. Zelf had Vinícius met een assist een goede bijdrage aan de 1-0 in de 2e helft, maar hij zag vervolgens hoe City met 2 goals binnen 5 minuten de score omkeerde. Eerst was het Jesus die de 1-1 binnen kopte, waarna Kevin De Bruyne vanaf de stip voor de 1-2 zorgde.

Duw!
"Het hele stadion zag dat Gabriel Jesus Sergio Ramos duwde. Hij deed precies hetzelfde als ik in de 1e helft ten opzichte van Riyad Mahrez. Toen werd er wel gefloten", zei Vinícius. "Wij worden altijd benadeeld. We zijn het team dat het vaakst de Champions League heeft gewonnen en dat zal dus ook altijd zo blijven. Deze overtreding was overduidelijk dus ik snap niet waarom er niets aan gedaan werd.”

Geen VAR
In de Champions League is ook een VAR, maar die greep niet in. "Onbegrijpelijk", vindt de vleugelaanvaller van Real Madrid, die nog wel vertrouwen heeft in de return. Deze zal gespeeld moeten worden zonder Sergio Ramos, die vlak voor tijd met een rode kaart werd weggestuurd.