Vliegverbod voor voetballers RB Leipzig: ‘Shoptripjes naar Parijs zijn veel te belastend’

9 oktober 2019

Getty Images

Shoppen en vliegen: volgens de leiding RB Leipzig is dat een veel te vermoeiende bezigheid tijdens vrije dagen. Daarom heeft de Duitse topclub de selectie een vlieg- en shopverbod opgelegd.


,,Het gaat om de belasting van je lichaam. We zien niet graag dat spelers tijdens een normale trainingsweek hun vrije dagen benutten om door Europa te vliegen.” Dat zei technisch directeur Markus Krösche in Sport Bild. ,,Als je ergens gaat shoppen en dan weer terugvliegt, is dat belastend.”

Parijs of New York
,,We moedigen spelers aan de vrije dag voor herstel te gebruiken en niet als mogelijkheid om te gaan winkelen in Parijs of New York.” De club heeft geleerd uit het verleden. Met name een aantal Franse spelers onder wie de extraverte aanvaller Jean-Kevin Augustin, inmiddels verhuurd aan AS Monaco, benutten hun vrije dagen om eropuit te vliegen.

Uitzondering
Voor interlandweken zoals deze gelden andere wetten. Trainer Julian Nagelsmann heeft de spelers die niet voor hun land hoeven uit te komen vrij gegeven van woensdag tot en met zondag. Reisjes binnen Europa zijn toegestaan. ,,Julian heeft er goede ervaringen mee. Het heeft zin omdat spelers ook mentaal af en toe bij moeten komen”, aldus Krösche.