Volgens de Sevilla-coach die rood kreeg begrijpt Makkelie er geen zak van

14 september 2017

ANP

Woensdag stuurde scheidsrechter Danny Makkelie Sevilla-coach Eduardo Berizzo naar de tribune. In het Champions League-duel met Liverpool tikte Berizzo de bal weg, terwijl het een ingooi was voor de Engelsen. Dat was de 2de keer in de wedstrijd, maar volgens de Spanjaard was het goed bedoeld.


Volgens de Argentijnse coach was het namelijk een sportieve actie, in tegenstelling tot wat hij in de 1ste helft deed. "In de 1ste helft dreigde Liverpool een counter te plaatsen terwijl wij met 0-1 voor stonden. Toen deed ik iets wat niet door de beugel kan", zei hij. "Ik tikte de bal weg om tijd te rekken, ik besef dat ik daar fout zat."

Goedmakertje
Na rust deed Berizzo het gewoon nog een keer, maar dat was volgens hem een 'goedmakertje'. "Toen deed ik hetzelfde, maar stonden we achter. Ik wilde goedmaken wat ik in de 1ste helft gedaan had. Ik wist dat ik toen fout zat en wilde dat compenseren met iets sportiefs. Ik had goede intenties."

'Hij begrijpt het niet'
Makkelie was het waarschijnlijk niet helemaal met de coach van de Spanjaarden eens, want die vond dat Berizzo even af mocht koelen op de tribunes van Anfield. Die beslissing was volgens Berizzo een beetje dom. "Hij was de enige die het niet begreep", jammert Berizzo over Makkelie.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht