Voormalig topspits Michael Owen (37) gaat keihard hobbelen op een paard

21 november 2017

EPA

Voormalig Engels international Michael Owen heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Hij is jockey geworden en bereidt zich voor op zijn eerste paardenrace.


Dressed to impress!!

Een bericht gedeeld door Michael Owen (@themichaelowen) op

Clubheld Liverpool
De 37-jarige Owen stopte in 2013 met voetballen. Hij debuteerde op 17-jarige leeftijd in het eerste van Liverpool en groeide bij die club uit tot een publieksheld. Daarna droeg de snelle spits nog de shirts van Real Madrid, Newcastle United, Manchester United en Stoke City.

Mooie carrière
Owen kwam 89 keer uit voor het Engelse nationale elftal en maakte 40 doelpunten in interlands. Hij kende zijn doorbraak op het WK 1998 in Frankrijk en werd 2001 als speler van Liverpool uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar. Hij bleek, net als Arjen Robben, vaak geblesseerd. Dat kostte hem telkens maanden van zijn carrière. Mede daarom zette hij al op zijn 33ste een punt achter zijn voetballoopbaan.

500 kilo pure spierkracht
Na zijn carrière begon Owen met het fokken van paarden, maar nu wil hij daadwerkelijk de sensatie voelen op de rug van het galopperende paard. Hij maakt zijn debuut vrijdag op de beroemde renbaan van Ascot. ,,We hebben het over 500 tot 550 kilo pure spierkracht die in volle galop explodeert. Dat is veel moeilijker controleren dan ik dacht'', zegt Owen bij de BBC.

Racecourse Gallop at Wolverhampton

Een bericht gedeeld door Michael Owen (@themichaelowen) op