Voorzitter Barcelona drukt Messi-vertrek de kop in: ‘Hij zei dat hij hier wil afsluiten’

6 juli 2020

EPA

FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu zegt dat Lionel Messi zijn voetballoopbaan zal afsluiten bij de Catalaanse club. Hij weersprak daarmee de steeds sterker wordende geruchten dat de Argentijnse sterspeler zijn volgend jaar aflopende contract niet wil verlengen.


"Messi heeft gezegd dat hij zijn voetballeven hier zal afsluiten", zei Bartomeu bij de Spaanse betaalzender Movistar, kort na de 4-1-overwinning van FC Barcelona bij Villarreal. "Ik ga de details verder niet prijsgeven omdat we ons nu focussen op de competitie en we met veel spelers in onderhandeling zijn. Maar Messi heeft verklaard hier te willen blijven, we kunnen dus nog langer van hem genieten."

Niveau van de selectie
De 33-jarige Messi tekende voor het laatst in 2017 een contract. Die verbintenis loopt volgend jaar af. Volgens radiozender Cadena Ser is hij het met veel zaken binnen de club niet eens en twijfelt hij ook over het niveau van de huidige ploeg. Het verschil met koploper Real Madrid bedraagt 4 punten, met nog 4 duels voor de boeg.