Voorzitter Spurs vraagt alle 550 niet-voetballende medewerkers van de club salaris in te leveren

31 maart 2020

BSR Agency

Volgens Tottenham Hotspur-voorzitter Daniel Levy is in de Britse voetbalwereld nog lang niet iedereen doordrongen van de ernst van de huidige coronacrisis.


"Met 786.000 besmettingsgevallen, ruim 38.000 doden en grote delen van de wereld in lockdown, moeten we te beseffen dat het voetbal niet in een ‘bubble’ kan blijven. Ik hoor en lees nog steeds verhalen over grote spelerstransfers komende zomer alsof er niets is gebeurd. Mensen moeten wakker te worden. Het is hard nodig dat ze gaan begrijpen hoe enorm de impact van deze crisis is."

20 procent minder inkomen
Levy kondigde dinsdag een salarisvermindering voor het niet-spelende personeel van Tottenham Hotspur aan. Het gaat bij de club om 550 medewerkers, die in april en mei moeten rekenen op 20 procent minder inkomen. Volgens Levy is dat noodzakelijk om banen veilig te stellen. Hij wil eventueel ook een beroep gaan doen op het noodfonds van de Engelse overheid.

Mourinho moet ook inleveren
Levy hoopt bij Tottenham in financieel opzicht tevens op medewerking van de duurbetaalde spelers en stafleden, met coach José Mourinho als grootverdiener. "Dat zij ook hun bijdrage gaan leveren in het economische systeem van het voetbal."

Top-10 qua omzet
Tottenham Hotspur behoort tot de top-10 van de clubs in de wereld met de hoogste omzet. "Maar dat is compleet irrelevant nu. Dit virus heeft geen grenzen."