Vormer en Clasie met Brugge na verlenging langs Zulte Waregem

BELGA

Trevor Wagener • 00:31, 01-12-2017 / Laatste Update: 21:31, 12-12-2023

Een doelpunt van de 20-jarige Nigeriaan Dennis in de 2e verlenging heeft Club Brugge een ronde verder geholpen in het Belgische bekertoernooi, de Croky Cup. Brugge versloeg bekerhouder Zulte Waregem met 3-2 en staat nu in de kwartfinales.

Brugge opende de pot lekker met een doelpunt van Jelle Vossen in de 4 minuut. Die voorsprong kwam tot de rust niet in gevaar. Ook in de 2e helft leek er niets aan de hand voor de ploeg van aanvoerder Ruud Vormer. De thuisploeg creëerde geen enkele kans, maar kwam via een strafschop toch op gelijke hoogte. Davy De Fauw was de maker.

Hollandse inbreng

Oud-Feyenoorder Jordy Clasie kwam namens Brugge in het veld, hij zag de thuisploeg meteen opnieuw toeslaan via Leya Iseka. Met een oranje bal vanwege de sneeuw maakte Dennis 7 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd gelijk. In de verlenging besliste hij het duel alsnog.