De Vrij en Hoedt winnen met Lazio van Torino

admin • 23:40, 13-03-2017 / Laatste Update: 06:46, 05-01-2024

Lazio Roma heeft maandagavond in eigen huis gewonnen van Torino. Stefan de Vrij deed een helft mee. Wesley Hoedt de hele wedstrijd. Immobile en Keita beslisten voor de thuisploeg de wedstrijd en pakken daarmee 3 belangrijke punten in de strijd om Europees voetbal.

Immobile's vizier staat scheef

Vooral Ciro Immobile was in de 1e helft gevaarlijk voor de Lazio, maar hij had het vizier niet bepaald op scherp staan. Zo kreeg hij een paar minuten voor rust de grootste kans voor de thuisploeg. Hij werd na een counter aangespeeld in 16, draaide naar z'n rechterbeen en probeerde de bal in de verre hoek te krullen, maar die ging net over.

Nul schoten op goal

Torino kwam er qua doelpogingen niet echt aan te pas, misschien wel mede de verdienste van het Nederlandse centrale verdedigende blok van Lazio. De Turijners schoten in ieder geval geen enkele keer op goal. Toch kan er niet gezegd worden dat ze helemaal niet gevaarlijk waren, want ze waren er een paar keer aardig dichtbij.

De Vrij geblesseerd?

Het centrale Nederlandse blok werd in de rust gehalveerd, want De Vrij bleef achter in de kleedkamer. Vermoedelijk omdat hij geblesseerd was geraakt. Dat maakte niet zo heel veel uit, want in de 55e minuut kon Immobile dan toch eindelijk scoren. Een strakke voorzet werd slecht weggewerkt door de Turijnse verdediging waardoor hij de bal alsnog in kon tikken.

Torino maakt gelijk

Na een strakke voorzet uit een vrije trap maakte Torino in de 72 minuut gelijk. Maxi Lopez kopte de bal knap binnen. Had De Vrij die bal misschien wél weggekopt?

Hoedt bijna! Keita helemaal

Lazio deed er alles aan om toch thuis de 3 punten binnen te halen tegen het lager geklasseerde Torino. Zo was zelfs Hoedt nog erg dichtbij een doelpunt. Bij de 2e paal kon hij bijna binnenkoppen. 3 minuutjes voor tijd was het dan wel raak, niet Hoedt, maar Balde Keita maakte een prachtige goal. Hij legde vanaf zo'n 20 meter aan en krulde de bal perfect in de hoek.

3-1!

Felipe Anderson gooide de wedstrijd in de blessuretijd in het slot. Hij maakte in de 91e minuut de 3-1.

De ploeg uit Roma stijgt dankzij de overwinning naar de 4e plek staan in de Serie A. Torino blijft ook staan waar ze al stonden: op de 10e plaats.