Vrijdag is lotingdag: zo gaan de Champions League en Europa League verder

10 juli 2020

REUTERS

In Nyon zou normaal gesproken rond deze tijd de loting plaatsvinden voor de kwalificatieronden van de Champions League en Europa League. Vandaag (vrijdag), een kleine maand voor de herstart, komen in Zwitserland de clubs uit de koker die nog strijden om de hoofdprijs. De loting is vanaf 12.00 uur.


Champions League
De speelstad voor het slotakkoord van de Champions League is al bekend: Lissabon. Daar spelen de clubs in de eindfase in Éstadio José Alvalade van Sporting Portugal of in het stadion van Benfica, Éstadio da Luz waar de finale wordt gespeeld. In Nyon wordt meteen geloot tot en met de finale. De overgebleven clubs kunnen dus precies hun route uitstippelen. De kwartfinales en halve finale zijn niet over 2 duels, maar slechts 1.  

8e finales
Vanwege het coronavirus is nog een aantal duels in de 8e finales te spelen. Deze zullen, zoals de wedstrijden in de eindfase, niet op neutraal terrein plaatsvinden. Op 7 augustus spelen de volgende clubs:

Barcelona - Napoli: 1-1
Bayern München - Chelsea: 3-0
Juventus - Olympique Lyon: 0-1
Manchester City - Real Madrid: 2-1 

Deze ploegen zijn al geplaatst
De ploegen die al gekwalificeerd zijn voor de kwartfinales: Atalanta Bergamo, Atlético Madrid, RB Leipzig en Paris Saint-Germain. 

Europa League
De loting van de Europa League begint om 13.00 uur. Ook hier wordt meteen doorgeloot tot aan de finale. Het Rurhgebied in Duitsland vormt de locatie vanaf de kwartfinales. In het stadion van FC Köln is de finale. 

Op 5 augustus hervatten de volgende ploegen de Europa League:  

FC Basel - Eintracht Frankfurt: 3-0
Bayer Leverkusen - Glasgow Rangers: 3-1
FC Kopenhagen - Istanbul Basaksehir: 0-1
Manchester United - LASK Linz: 5-0
Shakhtar Donetsk - VfL Wolfsburg: 2-1
Wolverhampton Wanderers - Olympiakos: 1-1

De 8e finales zonder heenduel: 
Sevilla - AS Roma
Internazionale - Getafe