Vrouw Kevin Jansen beleeft angstige momenten in voetbalstadion Iran

11 september 2019

Soccrates Images

Maandag overleed een vrouwelijke voetbalfan in Iran, nadat ze zichzelf in de rechtbank in brand had gestoken. Ze moest daar verschijnen omdat ze eerder dat jaar had geprobeerd om een voetbalstadion te betreden. Door dit incident dook bij de NOS het verhaal op van de vrouw van Kevin Jansen, die sinds kort speelt in het Perzische land.


In Iran is het verboden om als vrouw naar een voetbalwedstrijd te gaan. Jansen en zijn vrouw  Madelon Bosman waren op de hoogte van deze regel, maar hadden ondanks dat toch gevraagd of het mogelijk was dat zij de wedstrijd kwam bezoeken. Bij aankomst leek er niets aan de hand, maar de sfeer veranderde toen de wedstrijd begon.

Bosman moet stadion dringend verlaten

Op het veld had Jansen geen idee wat er aan de hand was, maar vanaf de tribunes begonnen mensen wild foto's te maken van de skybox waarin Bosman zat. Gelukkig voor Bosman bleef een arrestatie uit, maar ze moest wel het stadion dringend verlaten. Ook werd haar verzocht om met haar hoofddoek meer te bedekken.

Ondanks de relatief goede afloop weet de spelersvrouw niet of ze nog snel naar een wedstrijd van haar man gaat: "Ik moet even goed navraag doen of ik veilig naar Kevin toe kan. Zeker omdat het zo groot in het nieuws is."