Iedereen zegt het verkeerd: hier staat ‘RB’ voor bij RB Leipzig

13 augustus 2020

BSR Agency
Waar staat RB Leipzig voor

Wij weten niet waarom. Maar heel veel mensen spreken de volledige naam van RB Leipzig verkeerd uit. RB staat officieel niet voor de blikjesfabrikant. Waar staat 'RB' voor in RB Leipzig?


Het is een misverstand dat RB Leipzig voor Red Bull Leipzig staat. In Duitsland is het namelijk verboden om een sponsor in de clubnaam te hebben. Maar zoals je misschien wel vaker op Sportnieuws.nl hebt gelezen, vindt RB Leipzig altijd wel een manier om slim de regeltjes te omzeilen. Daarom heeft de club gewoon de naam 'RB Leipzig' bedacht. En officieel staat RB daarin dus niet voor hoofdsponsor Red Bull.

Waar staat 'RB' Leipzig voor?


'RB' staat voor RasenBallsport. Dat betekent in normale mensentaal eigenlijk niks zinnigs. Rasen is Duits voor een veld. En Ballsport, ja dat is een sport met een bal. Maar Leipzig heeft precies het doel bereikt wat ze willen: heel veel mensen zeggen gewoon 'Red Bull Leipzig'. Of heel veel commentatoren op televisie zeggen RasenBall Leipzig. Ook verkeerd dus. Het is: RasenBallsport Leipzig.

Salzburg


Buiten Duitsland zijn ze minder streng. In Oostenrijk is het gewoon Red Bull Salzburg en in Amerika is het New York Red Bulls. Wel geinig: de UEFA heeft dan weer andere regels. Dus als Salzburg in Europa speelt, is het FC Salzburg.