Waarom Arsenal donderdagavond dé favoriet is tegen Manchester United

2 december 2021

Pro Shots

Manchester United neemt het donderdagavond in eigen huis op tegen Arsenal (21:15 uur). Een wedstrijd tussen de nummer 10 en de nummer 5 van de Premier League. Arsenal staat de laatste jaren bekend als onzekere ploeg in Engeland, maar de laatste tijd gaat het best goed!


Qua resultaten, dan. Hoewel het spel soms nog te wensen over laat, zijn het de punten die tellen. Over die resultaten gesproken: Arsenal verloor slechts 1 keer in de laatste 10 Premier League-wedstrijden. Liverpool was op 20 november duidelijk beter: 4-0.

Manchester United heeft laatst Ole Gunnar Solskjaer de laan uitgebonjourd en de afgelopen periode was Michael Carrick de interim-trainer. Onder hem pakte United een punt op bezoek bij Chelsea: 1-1. Manchester United won wel maar 3 keer in de laatste 10 Premier League-wedstrijden.

Overigens is Ralf Rangnick deze week aangesteld als nieuwe, tijdelijke trainer van Manchester United. Aankomende donderdag zit hij nog niet op de bank: hij heeft nog geen werkvergunning. Carrick heeft woensdag zelf een wedstrijdselectie samengesteld.