Dit is waarom Kevin De Bruyne geen reserve-aanvoerder meer is bij Manchester City

25 september 2021

Getty Images
waarom-kevin-de-bruyne-geen-aanvoerder-is-manchester-city

Het is de oplettende voetbalfan misschien al opgevallen, maar Kevin De Bruyne draagt dit seizoen minder dan vorig jaar de aanvoerdersband bij Manchester City. Tegen Chelsea (aftrap 13.30 uur) stapte verdediger Rúben Dias als captain het veld op, terwijl ook De Bruyne speelt. Hoe zit het precies met de aanvoerdersband bij de Citizens?


Dit is waarom Manchester City en Manchester United op dezelfde tijd spelen

Waarom De Bruyne geen reserve-aanvoerder meer is


Fernandinho is de eerste aanvoerder van City, dat is de Braziliaan al een tijdje. Even leek er een vervanger te moeten komen, maar de 36-jarige middenvelder tekende vorig seizoen met een jaartje bij. Na Fernandinho was De Bruyne de gebruikelijke aanvoerder, alleen dat is sinds dit seizoen dus anders.

Dat heeft alles te maken met een stemming die trainer Pep Guardiola heeft gehouden, zo schrijft The Telegraph. Daardoor is de Belg niet langer reserve-aanvoerder, maar draagt hij pas de band als Fernandinho, Ilkay Gündogan en Rúben Dias niet spelen. Dat was midweeks het geval in de bekerwedstrijd tegen Wycombe Wanderers (zie foto). In de met 6-1 gewonnen wedstrijd scoorde De Bruyne als aanvoerder.