Waarom Duitsland geen wedstrijden in de EK-kwalificatie speelt

27 maart 2023

AFP
waarom-speelt-duitsland-geen-ek-kwalificatie

Alle grote Europese landen zijn inmiddels begonnen aan de kwalificatie voor het EK 2024, maar 1 land ontbreekt in deze kwalificatiereeks. Duitsland speelt deze week alleen 2 oefenpotjes: zaterdag tegen Peru en dinsdag is België de tegenstander. Lees hier waarom Duitsland geen EK-kwalificatie speelt!


Duitsland won zaterdagavond met 2-0 van Peru door 2 doelpunten van Werder Bremen-spits Niclas Füllkrug, die topscorer van de Bundesliga is. Dinsdag oefenen de Duitsers tegen België. De Belgen begonnen afgelopen vrijdag in tegenstelling tot Duitsland wel aan de EK-kwalificatie. Op bezoek bij Zweden wonnen onze zuiderburen met 0-3 door een hattrick van Romelu Lukaku.

Waarom speelt Duitsland geen wedstrijden in de EK-kwalificatie?


Duitsland doet niet mee aan de EK-kwalificatie, omdat Duitsland het gastland is van het EK 2024. Duitsland is dus als organiserende land automatisch geplaatst voor het EK en hoeft daarom dus ook geen kwalificatiewedstrijden te spelen. Het EK begint volgend jaar op 14 juni en eindigt precies een maand later met de finale op 14 juli in Berlijn.