Waarom United – Sevilla de saaiste wedstrijd ooit is (tot nu toe)

13 maart 2018

proshots

Zat je om 20:45 ook klaar voor de Champions League-wedstrijd Manchester United - Sevilla? De dinsdagdip survived en 'lekker onderuit naar een 8ste finale van het beste toernooi van de wereld kijken', dacht jij. Nou mooi niet, want Manchester United - Sevilla is de saaiste wedstrijd ooit (tot nu toe dan).


Hier 5 redenen waarom dit de saaiste pot voetbal is.

 1. Ronald de Boer is analist.
  In de week dat United-coach José Mourinho roept dat zijn broer Frank de slechtste manager in de Premier League ooit is. '7 keer wedstrijden, 7 nederlagen, 0 doelpunten', zei de Portugees op een persconferentie voor de wedstrijd. Als Frank de Boer al zo'n slechte manager is, waarom zouden we dan in godsnaam iets van Ronald moeten aannemen? Hij coacht niet eens, arme vent.

 2. Er gebeurt geen zak.
  We zijn nu al zo'n 150 minuten aan het voetballen. De beste kans was voor Marouane Fellaini, maar met links schiet hij nog slechter dan een gemiddelde voetballer uit de 3e klasse. Ik bedoel, waar zijn we naar aan het kijken. Fellaini mocht nog weg bij United, de club die voor miljoenen aan spelers kocht. Gister werd het nietige FC Dordrecht periode kampioen, dat is wel leuk. Maar dit, nee dit is niet leuk.

 3. Makkelie fluit (zelfs na ADO Den Haag - NAC).
  Danny Makkelie, man man man. Dat je nog naar zo'n scheidsrechter kan kijken nadat hij de Ivoriaan Wilfried Kanon voor de 2e keer in zijn carrière heeft laten huilen. Wat heeft Kanon jou misdaan dan? De vriendelijkste man van West-Afrika verdient geen 2 onterechte rode kaarten. En dan nu de Champions League? Waarom gebeurt dit?

 4. Er staat voor miljoenen op het veld, maar er gebeurt niets.
  Dat die gasten veel geld binnenharken met het 'entertainen' van ons is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar wanneer ga je daarmee beginnen dan? Na zo'n lange periode hopen we wel dat er in ieder geval 'iets' gaat gebeuren. Je gaat me toch niet vertellen dat dit mijn vrije dinsdagavond opslokt en er morgen bij het kopieerapparaat gepraat gaat worden over de ontslagen minister van Donald Trump? Het moet over voetbal gaan! Dan tellen halve kansjes van Jesse Lingard, Pablo Sarabia of Joaquin Correa niet!

 5. Ronald van de Geer is commentator (en kent de namen van de assistenten niet)
  'Ja goed gezien van de... uhh... Team Makkelie.' of 'Ja, de assistent van Makkelie heeft het goed gezien' of 'Ook deze man heeft het vanavond goed. Op Team Makkelie is weinig te klagen vanavond'. Naast dit soort uitspraken is het vrij irritant dat de namen van Bailly, Lenglet, Fellaini, Muriel verkeerd worden uitgesproken. Fijne avond nog, op een dijk van een slot!


 6. edit: Alstublieft, wat zeiden wij?