Wahnsinn: Robben en Ribéry bekronen invalbeurt in afscheidswedstrijd met doelpunt én Duitse titel (video)

BSR Agency

admin • 19:21, 18-05-2019 / Laatste Update: 19:37, 12-12-2023

In Duitsland stond zaterdagmiddag nog veel op het spel in de Bundesliga. Bayern München (75 punten) stond wel aan kop toen alle ploegen om 15:30 uur aftrapten, maar bij verlies tegen Eintracht Frankfurt en winst van Borussia Dortmund (73 punten), zou Dortmund er alsnog met de titel vandoor gaan. Het werd een sprookjesmiddag voor Arjen Robben en Franck Ribéry!

In München werd voorafgaand aan de aftrap eerst nog afscheid genomen van de vertrekkende Arjen Robben en Franck Ribéry. Ondanks dat deze Bayern-helden na dit seizoen niet langer in München te bewonderen zijn, moesten ze gewoon op de bank beginnen. Al na 4 minuten maakte Kinsley Coman een einde aan de ergste spanning. Hij schoot de 1-0 binnen en zo konden de supporters zich langzaam gaan klaarmaken voor het kampioensfeest.

Sébastien Haller maakte er in de 50e minuut 1-1 van, dat bracht de spanning in de kampioensstrijd toch even terug. Lang duurde dat niet, want David Alaba maakte slechts 3 minuten later al de 2-1. Alsof de strijd nog niet beslist was, maakte Renato Sanches in de 59e minuut de 3-1! Het was voor Sanches pas zijn 1e doelpunt in de Bundesliga.

Oude krijgers binnen de lijnen

Met nog een half uur te spelen kwam Franck Ribéry nog binnen de lijnen. Slechts 5 minuten later kwam de Nederlander binnen de lijnen. Hij kon op een staande ovatie rekenen van het publiek.

Tekst loopt door onder de video.

👏 | Daar issie! 'Mr. Wembley' Arjen Robben komt onder luid applaus voor de laatste keer in München het veld in.#fcbsge pic.twitter.com/26DKbDxGPB

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 18 mei 2019

Oude krijgers pakken doelpuntje mee!

Slechts 10 minuutjes nadat Ribéry in het veld was gekomen, had hij het 4e doelpunt van de middag al achter zijn naam staan. Arjen Robben liet daarna niet lang op zich wachten. In de 78e minuut maakte hij de 5-1 van de middag! Voor 'Mr. Wembley' was dat zijn 99e doelpunt in dienst van Bayern München.

Zo pakte de Rekordmeister van Duitsland de 7e titel op rij.

💥 | Wat een sprookje!

Arjen Robben scoort in zijn laatste Bundesliga-wedstrijd.#fcbsge pic.twitter.com/q79hsNl9Xd

🙌 | Franck Ribéry neemt afscheid in stijl! #fcbsge pic.twitter.com/xvvIeWnG10

Dortmund wint, maar staat met lege handen

Jadon Sancho pakte nog een doelpuntje mee in de laatste speelronde van de competitie. Hij zette vlak voor rust Borussia Dortmund op 0-1 tegen Borussia Mönchengladbach. Marco Reus maakte in de 55e minuut de 0-2 na een netjes uitgespeelde aanval. Maar dat maakte allemaal niet meer uit. Door de winst van Bayern, kronen zij zich tot kampioen van Duitsland!