Wanneer is de loting voor de Champions League en de Europa League?

11 december 2019

Getty Images

Na woensdag zijn de 16 teams bekend die zich geplaatst hebben voor de Champions League. Daarnaast weten we ook welke ploegen via het miljardenbal in de Europa League verder moeten. Donderdag wordt bekend welke ploegen er door gaan in de Europa League.


Kortom: nog even wachten en alle clubs die overwinteren in Europa zijn bekend! Dan is vaak de volgende vraag: wanneer wordt er geloot? Nou, dat gaan we je vertellen. Maandag 16 december worden er weer een hoop balletjes geopend in het Zwitserse Nyon.

Champions League
De UEFA begint met de Champions League. Ajax verdwijnt na de pijnlijke nederlaag in eigen huis tegen Valencia niet in een van de 16 balletjes. Barcelona, Bayern München , Juventus, RB Leipzig, Liverpool, Manchester City, Paris Saint-Germain, Valencia, Atalanta Bergamo, Atlético Madrid, Chelsea , Dortmund, Lyon, Napoli, Real Madrid en Tottenham Hotspur gaan dat wel.

De loting voor de 1/16e ronde begint om 12.00 uur.

Europa League
Dan is het maandag 13.00 uur de beurt aan in ieder geval Ajax en AZ. Zij zijn al zeker van een plek in in de volgende ronde van de Europa League. Samen met 30 andere clubs verdwijnen zij in de balletjes. De meeste daarvan worden morgen bekend. Feyenoord kan zich daar nog bijvoegen, maar heeft daar wel een klein wonder voor nodig. PSV is helaas al uitgeschakeld.