Dit was waarom Ronaldo dit weekend een rode veeg op zijn gezicht had

26 november 2018

Pro Shots / Action Images

Heb je dit weekend naar de Serie A gekeken? Dan moeten de rode vegen op de gezichten van meerdere spelers zijn opgevallen. Ook Cristiano Ronaldo liep met een rode streep op zijn wang in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen SPAL. Speelronde 13 werd in Italië namelijk gebruikt om bewustzijn bij de voetballiefhebber te creëren.


De veeg werd ingezet als onderdeel van de: 'geef geweld tegen vrouwen een rode kaart' campagne. De spelers in de Serie A deden massaal mee met de actie. Paulo Dybala, Lorenzo Insigne, Stefan de Vrij, Hans Hateboer en nog vele andere spelers liepen dit weekend het veld op met een rode veeg op het gezicht.

2e keer
De actie werd door de Italiaanse voetbalbond in samenwerking met een Italiaans hulporganisatie, WeWorld Onlus, voor de 2e maal ingezet. Afgelopen april liepen veel Serie-A speler ook al met een veeg rond.

Social media
Ook op social media lieten spelers hun steun voor de actie blijken. Zo ging Lorenzo Insigne met zijn vrouw op de foto met natuurlijk ook de toepasselijke rode veeg op zijn gezicht. Met hem vele andere Italiaanse voetballers:Dit bericht bekijken op Instagram

Insieme per fare squadra e dare #unrossoallaviolenza sulle donne

Een bericht gedeeld door Lorenzo Insigne (@lorinsigneofficial) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op