Watford van Janmaat knalt Crystal Palace uit FA Cup in kwartfinale (video)

Sjors Tanis • 16:21, 16-03-2019 / Laatste Update: 15:49, 05-01-2024

Ook zonder Daryl Janmaat bereikte Watford de halve finales van de FA Cup door het Crystal Palace van Patrick van Aanholt en Jaïro Riedewald met 2-1 te verslaan. De Nederlander bleef de hele wedstrijd op de bank, maar zag zijn ploeg doorbekeren.

Een echt Engels voetbalgevecht speelde zich af in de 1e helft, waarin weinig kansen te noteren vielen. Etienne Capoue opende de score voor de thuisploeg door de bal in het lege doel te schuiven na een vrije trap van Holebas, die de 2e helft niet haalde vanwege een blessure.

Meer actie na rust

Na rust ontbrandde de 1e kwartfinale van de FA Cup. Michy Batshuayi schoot Crystal Palace, waar Van Aanholt en Riedewald niet in actie kwamen, langszij: 1-1. De Belg nam de bal beheerst aan en schoof het leer voorbij Heurelho Gomes, die tot dusver 'de nul’ hield in het FA Cup-toernooi.

supersub Gray

Met supersub Andr Gray in de gelederen wist Watford de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. De aanvaller scoorde de afgelopen 3 duels als wisselspeler. Hij stond amper een minuut in het veld toen hij Watford aan de overwinning hielp.

Door de 2-1 zege mocht Watford zich de 1e halve finalist noemen van het FA Cup-toernooi.