We hebben tekens te weinig om krankzinnige Roma-Juventus in één kop te omschrijven

Bart van der Wijst • 21:36, 09-01-2022 / Laatste Update: 21:06, 11-12-2023

Voetbal wat ben je mooi. AS Roma en Juventus hebben een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de al zo rijke voetbalgeschiedenis. Deze wedstrijd in Stadio Olimpico had alles: goals, een rode kaart, een gemiste penalty en een schitterende comeback. Juventus werd de winnaar: 3-4.

Daar zag het er heel lang niet naar uit, want AS Roma leek op cruisecontrol op weg naar de zege. De ploeg van trainer José Mourinho maakte in de 53e minuut de 3-1. Lorenzo Pellegrini schoot een vrije trap heerlijk tegen de touwen.

Kantelen

Maar in een minuut of 7 gooide de ploeg van Mourinho de wedstrijd helemaal weg. Daar had vooral invaller Alvaro Morata een belangrijke bijdrage in. Hij verzorgde de 3-2 van Manuel Locatelli en was belangrijk bij de gelijkmaker van Dejan Kulusevski. De comeback was helemaal compleet toen Mattia De Sciglio de 3-4 maakte na een foutje van Chris Smalling.

Toch leek Roma-Juventus in een gelijkspel te eindigen. Matthijs de Ligt maakte maar weer eens hands en gaf een penalty weg. De Nederlander kon vertrekken na zijn 2e gele kaart en moest vanaf de zijkant bidden dat Pellegrini zou falen. Dat gebeurde. De aanvoerder van Roma schoot de penalty beroerd in en zo bleef het 3-4 en werd Juventus de winnaar na 110 knotsgekke minuten.