Welke club promoveert er als laatste naar de Serie A?

3 augustus 2020

BSR Agency

De 3 degradanten uit de Serie A zijn bekend na de laatste speelronde op zondagavond. Het werd een waar spektakel tussen Lecce en Genoa. Dus zijn de 3 clubs die naar de Serie B moeten bekend. Zij maken plaats voor 3 nieuwe clubs, waarvan er al 2 bekend zijn. Na het huidige seizoen volgen er de komende 2 weken nog play-offs voor de laatste Serie B-club die mag promoveren. Een overzicht.


Benevento, getraind door oud-topspits Filippo Inzaghi, werd kampioen van de Serie B en die club zien we dus voor de 2e keer ooit terug op het hoogste niveau van Italië. Ook nummer 2 Crotone mag rechtstreeks naar de Serie A. Daarachter strijden 6 clubs in play-offs om het laatste ticket: Spezia, Pordenone, Cittadella, Chievo, Empoli en Frosinone.

De play-offs
Spezia (3e) en Pordenone (4e) mogen de 1e ronde van de play-offs overslaan. Zij starten in de halve finales. Nummer 5 Cittadella speelt tegen Frosinone (8e) in de kwartfinale en in de andere kwartfinale staat het duel tussen nummers 6 en 7 (Chievo en Empoli) op het programma.

Programma play-offs
4 augustus: Chievo-Empoli
5 augustus: Cittadella-Frosinone

Daarna stromen dus Spezia en Pordenone in. Spezia speelt tegen de winnaar van Chievo-Empoli en Pordenone tegen de winnaar van Cittadella-Frosinone. Uit die wedstrijden komen ook weer 2 winnaars, die het in de finale tegen elkaar opnemen om het laatste ticket naar de Serie A.