Welke ploegen kunnen er al door in de Champions League?

26 november 2019

Imago Sport

Er zijn al 3 ploegen zeker van overwintering in de Champions League. Paris Saint-Germain, Bayern München en Juventus zouden de laatste 2 wedstrijden op halve kracht kunnen spelen. Deze week kunnen een paar andere ploegen zich bij dat lijstje voegen. Hieronder een overzicht per poule, met daarachter tussen haakjes op welke dag ze deze week in actie komen.


Dikgedrukt vind je de ploegen die hoogstwaarschijnlijk doorgaan, schuingedrukt de clubs die ook een redelijke kans maken.

Poule A (dinsdag)
PSG pakte in deze poule alle 12 mogelijke punten. Dinsdagavond nemen zij het op tegen Real Madrid, dat op 7 punten staat. Of de Madrilenen nou winnen of verliezen, echt vrezen voor hun 2e plek hoeven ze niet. Club Brugge (2 punten) en Galatasaray (1) staan op gepaste afstand. Bij een overwinning op PSG is Real Madrid wél zeker van overwintering.

Poule B (dinsdag)
Ook Bayern won tot nu toe alles. In deze poule staat het er een beetje hetzelfde voor. Hier is Tottenham Hotspur de ploeg met 7 punten. The Spurs zijn bij een overwinning dinsdagavond op Olympiakos zeker van de volgende ronde.

Poule C (dinsdag)
Manchester City is officieel nog niet door, maar heeft met 2 wedstrijden te gaan een veilige voorsprong van 5 punten op Shakhtar Donetsk en Dinamo Zagreb. Een overwinning dinsdag op Shakhtar betekent dus deelname aan de knock-outfase. Dinamo neemt het op tegen Atalanta Bergamo.

Poule D (dinsdag)
Juventus
heeft een gat van 6 punten met de nummer 3 en 4. De Italianen staan op 10 punten, tegenstander van dinsdag Atlético Madrid heeft er 7. Voor de Spanjaarden dus de taak om te winnen. Bij een nederlaag voor Atléti kunnen Bayer Leverkusen en Lokomotiv Moskou gevaarlijk dichtbij komen.

Poule E (woensdag)
Liverpool
(9 punten) en Napoli (8) lijken zeker van overwintering in de Champions League. Woensdag nemen de ploegen het tegen elkaar op en Red Bull Salzburg zal vol spanning naar die wedstrijd kijken. Zij staan op 4 punten en hopen nog op een slippertje van een van beide ploegen.

Poule F (woensdag)
FC Barcelona
leidt in deze poule de dans met 8 punten, eentje meer dan Borussia Dortmund. Woensdag staan ze tegenover elkaar, terwijl hier Internazionale (4 punten) nog hoopt op een stuntje.

Poule G (woensdag)
Van te voren werd deze poule bestempeld als meest spannende poule, vanwege de gelijkwaardigheid van de teams. Na 4 speelronden staat RB Leipzig (9 punten) bovenaan, gevolgd door Olympique Lyon (7), Zenit (4) en Benfica (3). Op papier kan iedereen dus nog door. Leipzig speelt woensdag tegen Benfica.

Poule H (woensdag)
De poule van Ajax, met daarin 3 ploegen op 7 punten. Naast de Amsterdammers zijn dat Valencia en Chelsea. Ajax neemt het woensdag in Frankrijk op tegen Lille, dat pas 1 punt heeft. Belangrijk: daarvóór komen Valencia en Chelsea tegen elkaar in actie.