Wenger op weg naar de uitgang: weer verloren

ProShots

admin • 16:28, 18-03-2017 / Laatste Update: 16:00, 05-01-2024

De positie van Arsène Wenger is nog verder onder druk komen te staan. Arsenal verloor vandaag met 3-1 van West Bromwich Albion.

Nog tijdens de wedstrijd vlogen 2 vliegtuigjes boven het stadion van WBA. Een met een spandoek 'No Contract #WengerOut' en de ander met 'In Arsene we trust #respectAW'. Het tekent het dubbele gevoel bij de fans van Arsenal. Al sinds 2004 wachten zij op een nieuwe landstitel.

Alexis

Tegen West Bromwich ging het al snel mis, na 12 minuten keek Arsenal tegen een achterstand aan na een doelpunt van Craig Dawson. Alexis Sanchez richtte zich op en trok de stand enkele minuten later gelijk na een prima actie in z'n eentje. Na rust stortte Arsenal alsnog in en scoorden Hal Robson-Kanu en nog een keer Dawson.

Het is voor de 6e keer in de laatste 12 Premier Leaguewedstrijden dat Arsenal onderuit gaat. Door het verlies bij WBA is de achterstand op nummer 4 Liverpool 5 punten. Wel hebben de Gunners nog een duel te goed. De 4e plek geeft aan het einde van het jaar recht op Champions League.

Manchester United staat 6e, op 1 punt van Arsenal en heeft een wedstrijd minder gespeeld.