☠️ | Werder Bremen komt met de schrik vrij en blijft in de Bundesliga

6 juli 2020

BSR Agency

Het waren zenuwslopende laatste minuten. Werder Bremen leek de handhaving in de tas te hebben. Lange tijd stond de Noord-Duitse voetbalclub uit de Bundesliga op voorsprong in de 2de wedstrijd van de Relegation bij Heidenheim. Maar in de slotfase werd het nog ongelofelijk spannend. Uiteindelijk blijft Werder Bremen op basis van uitdoelpunten in de Bundesliga: 2-2.


De heenwedstrijd in Bremen eindigde in 0-0. Daardoor blijft Werder Bremen in de Bundesliga en Heidenheim in de 2. Bundesliga. Geen eerste promotie ooit dus voor Heidenheim en geen historische degradatie voor Bremen.

Lucky 0-1
Werder kwam al na 3 minuten op lucky wijze op voorsprong, omdat ex-Werder-speler Norman Theuerkauf de bal op vreemde wijze in eigen doel schoot. Check de beelden hier.

85' 1-1
De ploeg van aanvoerder Davy Klaassen kreeg echt genoeg kansen om vervolgens afstand te nemen van Heidenheim. Maar mede door knap keeperswerk van Kevin Müller bleef het 0-1. Werder ging defensief wisselen en vroeg bijna hardop om de problemen. Die kregen ze vlak voor tijd. Het werd billen knijpen, tanden knarsen, sjekkies rollen en ijsberen. Vlak voor tijd kwam maakte Tim Kleindienst de 1-1. De handhaving van Bremen hing aan een zijden draadje, maar in de blessuretijd werd het alsnog 1-2 via Ludwig Augustinsson. Daardoor kon Werder Bremen definitief juichen. Of?? Heidenheim kreeg nog een PINGEL in de allerlaatste minuut: 2-2 via Tim Kleindienst. Maar het was niet genoeg. Uitdoelpunten dus. Lijkt HSV wel..