Werder Bremen werkt zich dankzij gigantische overwinning uit degradatiezone

Bart van der Wijst • 02:00, 03-05-2016 / Laatste Update: 05:41, 05-01-2024

In de strijd tegen degradatie heeft Werder Bremen maandagavond voor eigen publiek een even kostbare als royale zege behaald. De nummer zeventien versloeg VfB Stuttgart, dat op de vijftiende plek stond, met 6-2.

Daardoor steeg Werder Bremen naar de veilige vijftiende positie en zakte VfB Stuttgart onder de rode streep naar de voorlaatste plek, met nog twee speelronden te gaan.

Grote voorsprong met rust

Werder Bremen leidde bij de rust al met 3-1 dankzij treffers van Fin Bartels, Federico Barba (eigen goal) en Levin Öztunali. Daniel Divadi bracht in de 26e minuut de gelijkmaker op zijn naam namens de bezoekers.

Na de rust bracht Federico Barba de achterstand voor Stuttgart eerst nog terug tot 3-2, maar in het laatste half uur sloeg Werder Bremen opnieuw hard toe. Dankzij treffers van Claudio Pizarro, opnieuw Bartels en Anthony Ujah dwong de thuisploeg een grote zege af.