Wereldgoal Salah hoogtepunt in PL-topper tussen Liverpool en Chelsea (video)

Getty

admin • 21:23, 14-04-2019 / Laatste Update: 19:33, 07-01-2024

In een Premier League-topper met Chelsea heeft Liverpool na een wervelende 2e helft met 2-0 gewonnen. Waar de Londenaren tot de rust nog dachten dat ze iets te vertellen hadden, was het na rust vooral Liverpool dat het thuispubliek van de stoeltjes hield.

Pas na 50 minuten konden the Reds de ban tegen the Blues breken. In een drukke 16 meter plaatste Henderson de bal op het hoofd van Sadio Mané. De Senegalees kopte binnen: 1-0.

Screamer

Maar het hoogtepunt kwam 2 minuten later, toen Salah de bal na een Robben-actie heerlijk in de kruising schoot. Zoals de Engelsen graag zeggen: An absolute screamer!

Waar beide teams in de 1e helft weinig lieten zien (Liverpool had iets meer kansen) stormde de ploeg van Jurgen Klopp na de thee dus als een wervelwind over Chelsea heen. Vooral de acties van Salah en Mané, die hun mannetjes bijna scheel speelden, waren een lust voor het oog.

Premier League-spanning

Liverpool blijft door deze overwinning meedoen om de titel. De ploeg staat 2 punten voor op Manchester City, dat vandaag met 3-1 van Crystal Palace won. City heeft 1 wedstrijd minder gespeeld. Het moet zaterdag van Tottenham winnen om voorlopig weer 1e te staan. Daarna spelen beide teams nog 4 competitiewedstrijden om uit te maken wie er kampioen wordt.

Europa

Liverpool en Chelsea zijn deze week allebei nog in Europa te bewonderen. Liverpool speelt woensdag een Champions League-return tegen FC Porto. Een dag later probeert Chelsea thuis tegen Slavia Praag de halve finale van de Europa League te bereiken.