🎥 | Werner knalt hattrick tegen de touwen bij 0-5 winst

admin • 19:56, 24-05-2020 / Laatste Update: 16:17, 07-01-2024

RB Leipzig klimt weer van plek 5 naar plek 3 in de Bundesliga. De ploeg van coach Julian Nagelsmann won zondag met 0-5 uit bij FSV Mainz 05. Timo Werner maakte wéér een hattrick, zoals hij in november ook al deed in de 8-0 overwinning op Mainz.

Jeffrey Bruma, Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius stonden allemaal in de basis bij Mainz, maar opnieuw beleefden ze een zeer pijnlijke middag tegen Leipzig. De ploeg speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen SC Freiburg en zakte daarmee naar de 5e plaats. Door deze overwinning gaat RB Leipzig (54 punten) weer over Borussia Mönchengladbach (52 punten) en Bayer Leverkusen (53 punten) heen.

Leipzig lekker bezig

Vooral in de 1e helft had Mainz geen antwoord op het snelle aanvalsspel van Leipzig, waar naast Werner ook doelpuntenmakers Yussuf Poulsen en Marcel Sabitzer schitterden. Na rust ging het gas er een beetje af bij de uitploeg, maar ook in de 2e helft maakte Werner nog 2 fraaie goals op aangeven van Kevin Kampl en aanvoerder Poulsen. Leipzig speelt woensdag tegen Hertha BSC.

Mainz moet aan de bak

Mainz staat op een zorgwekkende 15e plaats in de Bundesliga. De voorsprong op Fortuna Düsseldorf, dat om 18.00 uur uit bij FC Köln speelt, is nu nog 4 punten. De nummer 16 speelt aan het eind van het seizoen play-offs tegen degradatie tegen de nummer 3 van de 2. Bundesliga, op dit moment VfB Stuttgart.