🎥 | Werner maakt zijn 25e voor winnend Leipzig

1 juni 2020

RB Leipzig had het maandagavond uiteindelijk niet zo zwaar op bezoek bij FC Köln: 2-4. Timo Werner, die een prijs van 55 miljoen heeft en al gekocht zou zijn door Liverpool, was met 1 goal weer belangrijk. De spits staat inmiddels op 25 goals en 7 assists.


Daarmee is Werner samen met Robert Lewandowski (29 goals, 3 assists) en Jadon Sancho (17 goals, 16 assists) by far de belangrijkste speler van de Bundesliga. Opgeteld staan beide spitsen op 32 'punten', de assistkoning uit Engeland op 33.

Voor rust al omgedraaid
Köln kwam na 7 minuten nog op voorsprong via Jhon Cordoba, maar stond iets meer dan een halfuur later alweer met 1-2 achter. Bekijk hier de goals die voor rust gemaakt werden door Patrik Schick en Christopher Nknunku.

Leipzig wat de klok slaat
Na rust was Leipzig, dat van de 5e naar de 3e plaats stijgt, beter dan Köln. Na de goal van Werner was het Anthony Modeste die nog tegen scoorde. Dani Olmo zorgde in de 57e minuut echter voor het definitieve verschil van 2 goals. Leipzig staat 9 punten achter op Bayern München en slechts 2 op Borussia Dortmund.