Wervelend Barcelona maakt gehakt van inspiratieloos Sevilla (video)

Getty

admin • 23:23, 05-04-2017 / Laatste Update: 23:24, 08-01-2024

FC Barcelona had woensdagavond geen enkele moeite met Sevilla. De Catalanen speelden de bezoekers in de eerste helft met weergaloos voetbal helemaal van de mat in Camp Nou.

Voor Sevilla was het aanhaken of definitief afhaken bij Barcelona, maar het was al snel duidelijk dat Barcelona er een lekker avondje van ging maken. Lionel Messi plaatste na 3 minuten spelen de bal al op de kruising. De toon was dus gezet. Sevilla kreeg 2 kansen, maar deed er vrij weinig mee. Via een schitterende omhaal van Luis Suarez kwamen de Catalanen schitterend op 1-0.

Messi schiet met scherp

Sevilla was behoorlijk van slag en stond door een ontketende Messi al na een half uur spelen op een 3-0 achterstand. De superster schoof een voorzet van Sergi Roberto heel geplaatst in het hoekje en even later ramde hij de bal uit de lucht snoeihard binnen.

Slappe hap

De ploeg van Jorge Sampaoli, die doorgaans bekend staat als een echte eenheid, liet het behoorlijk afweten. Sevilla werd gewoon vernederd. Van het met z’n allen aanvallen en verdedigen was totaal geen sprake. Het was gewoon slappe hap. Dat vond Barcelona helemaal niet erg en liet het balletje lekker rollen. Het was gewoon weer genieten van de Blaugrana.

Gaspedaal

Na rust ging de voet wat van het gaspedaal. Sevilla kwam steeds dichter bij het doel van Ter Stegen, maar miste de scherpte in de afwerking.Pablo Alcazer had Barcelona nog comfortabeler kunnen laten spelen. De vervanger van Luis Suarez stuitte op doelman Sergio Rico. Daarmee was het verschil met Suarez ook meteen duidelijk. Hij is gewoon net ietsje minder. Al is dat geen schande hoor. Tussendoor liet Neymar ook nog wat leuks zien.

Nachtkaars

Bij Barcelona werd het gedurende de tweede helft allemaal ook wat slordiger. Met name de verdediging liet de nodige steken vallen. Maar Sevilla had het al lang opgegeven. De ploeg van Sampaoli maakte gewoon de 90 minuten vol en dat gold eigenlijk ook voor Barcelona. Zo ging de topper, die nooit een topper werd, als een nachtkaars uit. Sevilla eindigde de wedstrijd nog met 10 man door een rode kaart van Vitolo (2 keer geel).

Door de overwinning is Barcelona eventjes koploper in La Liga. Real Madrid komt later op de avond in actie tegen Leganés. Sevilla blijft steken op de 4e plaats en ziet het puntenverschil met Barcelona oplopen tot 11 punten.