West Ham betaalt deel transfersom Haller niet: FIFA start onderzoek

4 juli 2020

BSR Agency

West Ham United heeft een onderzoek van de FIFA aan de broek. De club kocht Sebastien Haller (26) in de zomer van vorig jaar voor 50 miljoen euro van Eintracht Frankfurt, maar maakte een deel van dat bedrag nooit over naar de Bundesligaclub.


"We bevestigen dat we hierover een klacht hebben ontvangen van Eintracht Frankfurt", zegt een FIFA-woordvoerder tegen The Times. "Er loopt nu een onderzoek."

Geld is op
Frankfurt en West Ham spraken bij het sluiten van de deal af dat de transfersom in delen zou worden betaald. Op 13 mei dit jaar rekende de Duitse club op de laatste 5,4 Britse pond, omgerekend zo'n 6 miljoen euro. In plaats daarvan kreeg Frankfurt van West Ham te horen dat het geld op was. De reden: corona.

FIFA start onderzoek
West Ham stelde voor om nieuwe betaaltermijnen vast te leggen, maar daar nam Frankfurt geen genoegen mee. De huidige nummer 9 in de Bundesliga schakelde de hulp van de FIFA in- de wereldvoetbalbond liet enkele maanden geleden al weten in het coronavirus geen excuus te zien om openstaande transferbetalingen stop te zetten.

Haller werd in 2015 door FC Utrecht opgepikt uit het tweede van Auxerre en groeide in de Domstad uit tot publiekslieveling. Na ruim 2 zeer succesvolle seizoenen in de eredivisie tekende Haller voor Frankfurt, waar hij vrolijk verder ging met scoren. Het leverde de Franse spits een toptransfer op naar de Premier League. Bij West Ham is Haller niet onomstreden. Na 27 competitieduels staat de teller op 7 goals.