Whoah! Barça komt met de schrik vrij op Ibiza

admin • 21:53, 22-01-2020 / Laatste Update: 19:14, 04-01-2024

Whoah! We're going to Ibiza. Whoah! Back to the island. Whoah! We're gonna have a party. Whoah! In the Mediterranean Sea. Benieuwd of ze de Vengaboys door de speakers van het vliegtuig hebben laten knallen, maar FC Barcelona zorgde niet bepaald voor een feestje. De Spaanse topclub won het bekerduel bij Ibiza woensdagavond ternauwernood: 1-2.

De ploeg van trainer Quique Setién keek zelfs lange tijd tegen een achterstand aan. In de 9e minuut schoot Javi Pérez de thuisclub namelijk op voorsprong. Vervolgens wist Barcelona helemaal niets meer te creëren en stond in de 72e minuut pas de gelijkmaker op het bord: Antoine Griezmann schoot na een pass van Frenkie de Jong hard binnen.

Je zou denken dat Barça het laatste kwartier nog even vol gas zou geven, maar nee. Ibiza - een 3e klasser - had de organisatie goed op orde en zorgde ervoor dat er geen tiki-taka gespeeld kon worden. Het leek op een verlenging uit de draaien, maar een stunt zat er niet in. In de 4e minuut van de 6 minuten blessuretijd was het weer Griezmann die scoorde en Barcelona zo een ronde verder laat bekeren.