Van der Wiel belangrijk aandeel in zege PSG

admin • 20:05, 20-02-2016 / Laatste Update: 10:40, 08-01-2024

Gregory van der Wiel heeft zaterdag met een doelpunt en een assist bijgedragen aan de soepele overwinning van Paris Saint-Germain op Stade de Reims.

De Nederlandse rechtsback, die van trainer Laurent Blanc de voorkeur kreeg boven Marquinhos, opende in de twaalfde minuut de score na een combinatie met Zlatan Ibrahimovic. Van der Wiel leverde na rust de assist bij de 4-1 van de Zweedse topschutter.

De oud-Ajacied moest dinsdag in de gewonnen ontmoeting met Chelsea (2-1) in de achtste finale van de Champions League nog genoegen nemen met een plek op de bank. Blanc zette toen de Braziliaanse verdediger Marquinhos rechts achterin. Tegen Reims mocht Van der Wiel weer beginnen en hij zette 'PSG' al snel op het winnende spoor. Ibrahimovic scoorde twee keer, Edinson Cavani was ook trefzeker voor de onbedreigde koploper van de Ligue 1.