Winnend City is de baas in Basel na geweldige 1e helft (video's)

EPA

Trevor Wagener • 23:49, 13-02-2018 / Laatste Update: 04:47, 07-01-2024

Manchester City mag zich na het 1e potje van het 2-luik met het Zwitserse FC Basel al fluisterend kwartfinalist van de Champions League noemen. De ploeg van Pep Guardiola hield flink huis in het St. Jakob-park en won met dikke cijfer: 0-4.

FC Basel wist dat zij een behoorlijke opdracht te wachten stond in de 8ste finales van het Miljoenenbal. In Engeland zit er een hele poos geen rem op Manchester City, waar de ploeg van Guardiola met maar liefst 16 punten voorsprong de titel al kan ruiken. Hoe dan ook kregen de Zwitsers, waar Ricky van Wolfswinkel op de bank begon en bleef, in de beginfase een aantal goede kansen op de openingstreffer.

Voetbalschoolreis

Die kansen gingen er - met name via Dimitri Oberlin - niet in, waarna Basel keihard kennismaakte met de voetbalwetten. Aan de andere kant was het namelijk wel makkelijk raak. Niet maar 1 keertje, ook geen 2 keer, maar liefst 3 keer binnen 23 (!) minuten. Ilkay Gündogan startte de doelpuntenregen, Bernardo Silva en Sergio Agüero deden ook mee.

Houdoe en bedankt

Met die 0-3 stand speelde de thuisploeg een verloren wedstrijd. Gündogan prikte er na rust nog eentje bij waardoor City met een 0-4 winst op zak zich op mag maken voor de kwartfinales. Maar eerst wacht op 7 maart nog de return tegen Basel in het eigen Etihad Stadium.

"id": "5455",

"syndicate": "persgroep",