Winnend Lyon jaagt met assisterend Depay op PSG

AFP

admin • 20:22, 03-12-2017 / Laatste Update: 23:19, 07-01-2024

Olympique Lyon heeft zich in de Franse voetbalcompetitie hersteld van de verrassende nederlaag van woensdag tegen Lille (1-2). Het elftal van trainer Bruno Genesio won zondagavond de uitwedstrijd bij SM Caen met 1-2.

Memphis Depay gaf bij het openingsdoelpunt in de 10de minuut van Maxwel Cornet de assist. Aanvaller Mariano Diaz verdubbelde in de 54ste minuut de voorsprong voor Olympique Lyon. Kort voor tijd scoorde Ivan Santini nog tegen namens de thuisploeg, maar verder kwam SM Caen niet.

Depay en rechtsback Kenny Tete speelden de hele wedstrijd mee bij Lyon. Oud-Ajacied Bertrand Traoré ontbrak met een knieblessure.

Lyon verkleinde de achterstand op Paris Saint-Germain dit weekend tot 9 punten. De koploper leed zaterdagavond bij Strasbourg (2-1 verlies) de 1ste nederlaag van dit seizoen. Ook AS Monaco staat na 16 wedstrijden op 32 punten, maar Lyon heeft een iets beter doelsaldo.