Een WK zonder Buffon, maar misschien wel met Zlatan?

14 november 2017

EPA

Het zou zo mooi geweest zijn voor Gianluigi Buffon. Afscheid nemen op een wereldkampioenschap voetbal. Zijn 6de eindtoernooi en dat is uniek. Maar zo ver komt het helaas niet. De 39-jarige keeper zag die droom maandagavond kapot gaan na de 0-0 tegen Zweden, dat wél naar het WK gaat.


Ook maandagavond was Buffon weer de prof waar veel voetballers nog een voorbeeld aan kunnen nemen: eerst waren er nog de felicitaties voor de tegenstander, daarna kwamen de tranen. Na afloop vertelde Buffon, vol emoties, dat hij aan het einde van dit seizoen definitief stopt bij zijn club Juventus en dat zijn interlandcarrière er nu op zit.

Sorry
Voor alle Italianen had hij een boodschap: ,,Het spijt mij. Het spijt ons. We hebben voor het land gefaald." Buffon zou Buffon niet zijn als hij zijn opvolgers onder de lat niet bemoedigend toesprak: ,,Ik wens de jonge doelmannen Gianluigi Donnarumma en Mattia Perin veel succes. Ik hoop niet dat ze me teleurstellen."

Oranje
De Zweden gaan dus mooi wél naar het WK en na Oranje hielpen ze nu dus ook Italië in een crisis. De kwalificatie bestond vooral uit geluk, maar steeds toonde de ploeg van bondscoach Janne Andersson een enorme teamgeest. Opvallend: de laatste 2 WK's was Zweden niet van de partij, terwijl sterspeler Zlatan Ibrahimovic toen wél in het veld stond.

De Zweedse goalgetter stopte met zijn interlandcarrière, maar wie weet stelt hij zich toch beschikbaar voor een WK? De bondscoach moet wel heel sterk in zijn schoenen staan om een sollicatie van Zlatan te weigeren.