VfL Wolfsburg pakt zege op Borussia Dortmund mede dankzij goal Mickey van de Ven

Joris Kaper • 21:25, 08-11-2022 / Laatste Update: 13:33, 07-01-2024

Borussia Dortmund heeft dinsdag geen goede zaken gedaan in de Bundesliga. De nummer 4 van de Duitse competitie verloor van VfL Wolfsburg met 2-0. Oud-FC Volendam-speler Mickey van de Ven was bijna matchwinner met een vroege goal, maar in de blessuretijd scoorde teamgenoot Lukas Nmecha nog de 2-0.

Dat Wolfsburg de nummer 11 van de ranglijst was en Dortmund de nummer 4, was in de beginfase nauwelijks te merken. De thuisploeg zocht direct de aanval en na een paar kansjes schoot Nederlander Mickey van de Ven zijn ploeg zelfs naar de 1-0-voorsprong. Voor Van de Ven was het zijn 1e goal in de Bundesliga.

Dortmund schrok door de snelle tegengoal wakker en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het spel golfde daarna op en neer. Dortmund ontsnapte daarna aan de 2-0, toen Raphael Guerreiro een inzet van de lijn haalde. Ook Dortmund had de nodige kansen, maar de stand bij rust bleef echter 1-0.

2e helft

Na de rust ging Borussia Dortmund nog meer op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg van Donyell Malen wist de muur van Wolfsburg niet te breken. Malen stond overigens in de basis en werd na 70 minuten gewisseld. In blessuretijd zorgde Lukas Nmecha voor de bevrijdende 2-0 voor de thuisploeg.

Door de zege van Wolfsburg stijgt de Duitse ploeg naar een 8e plek in de Bundesliga. Dortmund blijft 4e, maar kan wel achterhaald worden door RB Leipzig en Eintracht Frankfurt, die een wedstrijd minder hebben gespeeld.