Wolfsburg, Schalke, Mainz en Paderborn naar kwartfinale Duitse beker

EPA

Martijn Baars • 00:44, 20-12-2017 / Laatste Update: 12:50, 12-12-2023

VfL Wolfsburg heeft de kwartfinale van de Duitse DFB-Pokal bereikt. De ploeg versloeg 1. FC Nürnberg pas in de verlenging met 0-2. Ook Schalke 04 is door, die ploeg won thuis van FC Köln: 1-0.

Bij Wolfsburg begon Jeffrey Bruma (foto) in de basis, maar hij en zijn ploeggenoten wisten in de reguliere speeltijd geen bres te slaan in de verdediging van de thuisploeg. Dat lukte pas in de zesde minuut van de verlenging, toen Felix Uduokhai de 0-1 op het scorebord zette. Twee minuten voor het einde zorgde Daniel Didavi voor de eindstand.

Schalke

Het bekertreffen tussen Schalke en Köln was een duel tussen de nummer 2 en nummer 18 van de Bundesliga, maar in de score werd dat verschil lange tijd niet duidelijk. Pas na ruim een uur spelen tekende Max Meyer namens Schalke voor de winnende treffer.

Mainz

Ook FSV Mainz 05 bereikte de laatste acht, die ploeg won thuis met 3-1 van VfB Stuttgart. SC Paderborn 07 was met 0-1 te sterk voor FC Ingolstadt 04 en gaat ook in de koker voor de kwartfinale.