Van Wolfswinkel scoort bij thuisdebuut voor FC Basel

Photo News

Martijn Baars • 20:18, 30-07-2017 / Laatste Update: 23:20, 05-01-2024

Ricky van Wolfswinkel heeft zijn thuisdebuut voor FC Basel gevierd met een doelpunt. De 28-jarige spits uit Woudenberg maakte de laatste treffer in een 3-1 overwinning op FC Luzern.

FC Basel, dat al 8 keer op rij kampioen van Zwitserland werd, begon vorige week nog teleurstellend aan de Swiss Super League. De openingswedstrijd van het seizoen ging met 2-0 verloren bij Young Boys uit Bern. Young Boys won zaterdagavond ook met 0-4 bij Grasshoppers en gaat na 2 speelrondes overtuigend aan de leiding in de Zwitserse competitie.

Revanche

Mohamed Elyounoussi en Kevin Bua brachten FC Basel zondag al in het eerste kwart van de wedstrijd op een 2-0 voorsprong. Via een eigen goal van Mohamed Elyounoussi kwam de spanning weer terug, maar Van Wolfswinkel gooide de wedstrijd 10 minuten voor tijd op slot. De van Vitesse overgenomen spits kopte de bal via de onderkant van de lat binnen.

Champions League

FC Basel staat dit seizoen voor het eerst onder leiding van de 40-jarige Raphael Wicky. De ploeg plaatste zich door het kampioenschap in Zwitserland automatisch voor de groepsfase van de Champions League.