Van Wolfswinkel valt in blessuretijd van de bekerfinale in bij FC Basel en mag snel feestvieren

EPA

Martijn Baars • 18:46, 19-05-2019 / Laatste Update: 22:56, 12-12-2023

Ricky van Wolfswinkel heeft met FC Basel de Zwitserse beker gewonnen. De nummer 2 van de competitie won zondagmiddag in de finale met 2-1 van FC Thun.

Het is voor Van Wolfswinkel de 2e prijs in zijn carrière, nadat hij 2 jaar geleden Vitesse aan de KNVB-beker hielp met 2 goals in de finale tegen AZ. Zondag was zijn invloed minder groot, want de 30-jarige spits viel pas in de blessuretijd in.

Spannende slotfase

De landstitel moest FC Basel voor het 2e jaar op rij laten aan BSC Young Boys uit Bern, maar de bekerfinale behaalde Basel wel. De 20-voudig kampioen van Zwitserland kwam halverwege de 1e helft op voorsprong via verdediger Albian Ajeti. In de 77ste minuut maakte Fabian Frei de 2-0 voor FC Basel, maar door de 2-1 van Dejan Sorgic in de 82ste bleef het in de slotfase toch nog spannend in het Stade de Suisse in Bern. Toch won FC Basel voor de 13e keer in de clubhistorie de Zwitserse beker.

17 goals in 40 duels

Van Wolfswinkel viel in de blessuretijd pas in voor Frei. De 30-jarige spits uit Woudenberg kwam dit seizoen tot 17 goals in 40 wedstrijden voor FC Basel. Vorig seizoen scoorde hij 12 keer in 26 optredens. Zijn contract in Zwitserland loopt nog een seizoen door.