'Wolves' knikkeren B-keus van Liverpool uit FA Cup-toernooi

Bart van der Wijst • 23:37, 07-01-2019 / Laatste Update: 10:16, 08-01-2024

Liverpool is tegen de 2de nederlaag in 5 dagen tijd aangelopen. En deze heeft flinke gevolgen, want de club ligt nu al uit de FA Cup. In en tegen Wolverhampton Wanderers werd met een B-keus verloren in de 3de ronde: 2-1. Bij Liverpool maakte de 16-jarige Ki-Jana Hoever vanavond zijn debuut.

Al na 6 minuten mocht hij het veld betreden, vanwege een blessure van Dejan Lovren. Dus stonden er ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Manchester City 10 andere spelers in het veld. Alleen James Milner, aanvoerder deze avond, begon die wedstrijd ook in de basis.

Nonchalant Liverpool

Met onder anderen Daniel Sturridge, Divock Origi, Naby Keïta en Xherdan Shaqiri in de basis kon Liverpool weinig klaarspelen tegen de Wolves. De thuisploeg loerde op een kansje en die kwam er 5 minuten voor rust. Milner ging in de fout en Raul Jiménez schoot beheerst raak oog-in-oog met Simon Mignolet: 1-0.

De Belgische doelman zag na rust dat zijn landgenoot Origi met Liverpools 1ste schot op goal de achterstand rechttrok. Lang kon de ploeg van Jürgen Klopp niet genieten van die stand, want Ruben Neves knalde 5 minuten later van een meter of 25 de thuisploeg weer op voorsprong.

Komst Firmino en Salah

Met nog 20 minuten op de klok moest Liverpool toch iets gaan verzinnen. Dus bracht Klopp zijn sterspelers Mohamed Salah en Roberto Firmino die op de bank zaten. Zij konden echter ook geen stempel op de wedstrijd drukken en dus betekende de nederlaag een vroeg einde aan het bekeravontuur van de koploper van de Premier League.