Wolves knikkert United wél uit de beker

getty images

admin • 23:57, 16-03-2019 / Laatste Update: 08:15, 07-01-2024

Wat PSG niet lukte, flikte Wolverhampton Wanderers zaterdag wel. In eigen huis werd het tegen Manchester United 2-1 in de kwartfinale van de FA Cup.

Wolverhampton Wanders staat inmiddels bekend als reuzendoder. De nieuwkomers zijn dit seizoen the best of the rest in de Premier League (7e) en ook in de FA Cup doen ze het dus goed.

Dynamisch duo

Het duurde lang voordat de 1e goal erin viel. Raul Jimenez schudde het afgeladen Moulineux in de 70ste minuut bijna uit elkaar toen hij uit de draai scoorde na een uitstekende actie van Joao Moutinho. De Portugees glipte langs drie United-spelers waarna de Mexicaan de bal gelukkig voor zijn voeten kreeg. Jimenez bedacht zich vervolgens niet en liet Sergio Romero kansloos.

6 minuten later zorgde Diogo Jota voor de beslissing toen hij na een snelle tegenstoot de voormalig AZ-keeper verraste met een venijnige uithaal in de korte hoek. De 2-1 van Marcos Rashford in de slotseconden van de blessuretijd kwam te laat voor United.