Wout Droste moest bijna naar huis vanuit IJsland, maar ontliep degradatie: 'Nu keer ik terug'

Sjors Tanis • 22:51, 27-09-2021 / Laatste Update: 18:10, 13-12-2023

De ontlading nadat zijn ploeg ÍA Akranes zich handhaafde op het hoogste IJslandse niveau was enorm. Wout Droste speelt bij de club en is zelf ook opgelucht, vertelt hij aan Tubantia.

Degradatie zou betekenen dat de rechtsback terug naar huis moest, nu mag hij blijven.

Comeback

In de beslissende wedstrijd kwam zijn ploeg met 2-0 achter én miste een penalty. "We hadden alles tegen en dan denk je: 'dit was het dus. We degraderen en mijn avontuur hier is al na 3 maanden voorbij.' Want dat stond in mijn contract.” Maar het spel kantelde in de 2e helft totaal. "In 10 minuten tijd scoorden we 3 keer. De ontlading daarna was niet normaal, zo mooi.”

Zijn team stond tot het gehele seizoen stijf onderaan. Pas een wedstrijd voor het einde - na een overwinning op de naaste concurrent - steeg Akranes een plek. "En nu blijven we erin, spelen we nog de halve finale van de beker en keer ik terug voor het volgende seizoen.”

In Nederland speelde de 32-jarige Droste voor Go Ahead Eagles, Cambuur en Heracles Almelo.